annakopito header
09:02 - 30/01/2011

LANVIN MENSWEAR COLLECTION A/W 2011

DSC_2021

Utanför Palais de Tokyo kastade sig streetstyle-fotograferna över folket utanför som hade en vit inbjudan med ett guld emblem på. Det stod Lanvin på den. De som hade minst svart på sig fick mest uppmärksamhet. Ett elegant gäng klädda i Lanvin från topp till stå stod och tog en paus vid sidan av ingången.

.

Innan visningen bjöd man på frukost. Killar i vita skjortor med de karaktäristiska Lanvin-flugorna serverade te, kaffe och lite plockmat på ett långt bord med buketter av vita blommor. Jag tittade mest på folk. Tim Blanks, Derek Blasberg, Angelo Flaccavento gick runt och minglade.

.

I lokalen där catwalken var stod det killar klädda i svarta kostymer och flugor i olika färger och storlekar som skulle se till att allt funkade inför visningen. Jag satte mig snabbt på min plats och stirrade på två, jättelånga japanska tjejer som posade framför ett tiotal fotografer runt sig. Det var galet och jag visste inte ens vilka de var.

.

Derek Blasberg twittrade: ” Some famous Asian women are causing a photo sensation at Lanvin, but no one within a four person radius of me has any idea who they are”.

.

Jag verkade inte vara ensam om det.

.

Till tonerna av Hopelessly Devoted to You (gamla Grease-klassikern) och Aretha Franklins I Say a Little Prayer som varvades med någon sorts tung dunka-dunka-musik kom modellerna in och promenerade längst bänkraderna på den vinröda heltäckningsmattan. De var klädda i långa dubbelknäppta rockar, för korta dressade byxor, polotröjor under skjortor, utsvängda byxor och lager på lager. Hattarna som de bar täckte deras ansikten, vilket var ett intressant inslag och påminde mig om filmen The Mask.

.

Efter visningen kastade sig pressen och vänner på Alber Elbaz. Han fick dubbla kindpussar och gratulationer likt Don Corleone. Jag kunde inte lämna uppståndelsen och försökte ta en bild på honom, vilket var näst intill omöjligt eftersom folk knuffades för att få stå vid honom.

DSC_0784

Intervjuerna var många och till Style.coms Tim Blanks hade Elbaz sagt att den här kollektionen var “a return to elegance—the word is always being used to describe old people. When you talk about the young, it’s always ‘cool’ or ‘sexy’, but we wanted to introduce elegance to the young.” Kanske kan just detta sammanfatta herrvisningarna i Paris.

.

Lanvins herrkollektion designas av Alber Elbaz och Lucas Ossendrijver. Se hela kollektion här.

Leave a comment

The Italians in Paris | annakopito- 31 August, 2011 at 09:27
[...] Sartorialist actually reminded me of this picture, which I took after the Lanvin show in Paris last January. Italians really know how to dress, don’t they? Tweet Related [...]
Lanvin’s fall campaign | annakopito- 28 August, 2011 at 05:16
[...] här skrev jag efter Lanvins visning av höstkollektionen för män i Paris i januari. Nu har man släppt en kampanjvideo, där Raquel Zimmermann, Karen Elson, några [...]
[...] gillar stylingen med polotröjorna under skjortorna och hattarna som döljer ansiktet på Lanvins herrvisning under Paris Fashion [...]
nicole- 31 January, 2011 at 05:44
jag läser varje ord med spänning. mera mera mera. klockren text
nicole- 31 January, 2011 at 05:38
jag ty tycker mig se en talang bakom denna blogg. helt underbar
jesperdahl- 30 January, 2011 at 09:11
Fantastiskt bra skrivet! Älskar "De som hade minst svart på sig fick mest uppmärksamhet.", simply brilliant!
NEW POST: BY FUNDA - LINEN TEES
VIEW POSTS - VIEW PROFILE